Главная - Публикации и новости - Високоякісну гречку за новою схемою можна одержати, запозичивши новинку одеських науковців і трикратських виробничників

Високоякісну гречку за новою схемою можна одержати, запозичивши новинку одеських науковців і трикратських виробничників


Камінський В. Д. , заслужений винахідник України, д.т.н., професор ОДСХІ
Бабич М. Б. , к.т.н., генеральний директор НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД»
Прокопчук В. , голова правління ВАТ «Трикратський комбінат хлібопродуктів»


 
     Торік на Трикратському комбінаті хлібопродуктів реконструйовано кукурудзокалібрувальний цех із розміщенням в одній половині будівлі заводу по виробництву гречки продуктивністю 50 т/добу по зерну з можливістю переробки проса. У другій половині споруди розміщують універсальний крупозавод по переробці зерна ячменю, пшениці, гороху та кукурудзи. При цьому використовують незадіяні існуючі комунікації, приймальні пристрої та зерносховища, допоміжні будівлі й споруди.
     Традиційна технологічна схема переробки зерна гречки в крупи досить енергоємна й розгалужена. Тож при її впровадженні потрібні значні витрати на будівництво та експлуатацію. Крім того, так званий сухий спосіб очищення зерна не дає змоги ефективно видаляти важковідокремлювані домішки. Це погіршує якість продукції, зменшує її вихід, ускладнює виготовлення ядриці вищого сорту. До речі, гречка — єдина серед круп, яка не відповідає вимогам вищого сорту.
   Недосконалість існуючої технології значною мірою зумовлена низькою ефективністю роботи традиційного обладнання, зокрема, пропарювачів, вертикальних парових сушарок, вальцедекових верстатів. Це спричиняє подрібнення ядра при лущенні і зменшує вихід ядриці. Немає також потрібного устаткування для утилізації відпрацьованого тепла в парових сушарках і пропарювачах. Тож пару доводиться викидати в атмосферу.
    Ми розробили і впровадили на Трикратському комбінаті хлібопродуктів нову технологічну схему, якою передбачено зважування зерна, очищення в сепараторах, трієрах, гідросепарування на мийній машині, підсушування, попереднє підігрівання, сушіння, охолодження,попереднє і кінцеве фракціонування на п"ять фракцій, лущення, сортування продуктів лущення, контролювання круп, проділу та лузги і затарювання продукції в м"яку тару.
    Такою схемою передбачено також очищення зерна від смітної домішки сухим способом або з використанням (при високому вмісті в зерні важковідокремлюваних домішок) мийної машини спеціальної конструкції КВД . Якщо вміст смітної домішки в зерні перед очищенням становить понад 3.5 - 4%, за допомогою сухого способу її кількість зменшують до 0.28 - 0.32%.
    Особливо ефективно згадана машина працює при відокремленні зіпсованих зерен дикої редьки, рудяка, пшениці, ячменю, вівса, насіння соняшнику, змиванні зі збіжжя мікрофлори, бруду, піску, мінеральних домішок тощо. Для зменшення витрат води на мийній машині та ефективного піногасіння на обладнання подають омагнічену воду. Вона позитивно впливає на якість готової продукції, сприяє кращому розшаруванню осаду в тонкошаровому відстійнику та очищенні відпрацьованої води.
     Аби покращити технологічні властивості зерна схемою передбачено його проміжну гідротермічну обробку . Пропарюють збіжжя в агрегаті періодичної дії П31-КБ з можливістю утилізації відпрацьованої пари для попереднього підігрівання і підсушування зерна. В такий спосіб зменшують витрати пари та прискорюють пропарювання.
    Сушать зерно після пропарювання та його охолодження у паровій вертикальній сушарці блочного типу СП-КБ . На такій установці застосовують комбінований кондуктивно-конвективний спосіб сушіння з утилізацією відпрацьованого тепла. Це дає змогу підвищити продуктивність обладнання в 1.5 - 2 рази, забезпечити рівномірність тепломасообмінних процесів у зерновому масиві, що також поліпшує якість готової продукції.
    Нижня секція згаданої сушарки забезпечена охолоджувальною зоною. Тому висушене збіжжя надходить до неї без додаткового транспортування. Зерно гречки виходить з охолоджувальної зони з вологістю не більше 13.5%,після чого на розсівах РК-4 його поділяють на 5 фракцій.
    Технологічною схемою шеретувального відділення передбачено лущення п"яти фракцій зерна на вальцедекових верстатах різної продуктивності. Перші дві фракції лущать на вальцедекових верстатах СГР-600, решту на СГР-400. У країнах СНД таке устаткування не виробляють. Особливість його в тому, що механізми для завантаження зерна й підведення деки до валка дають змогу регулювати кут ухилу деки.
     Наявність у завантажувальному регульованому механізмі магнітних колонок, електродвигунів різної потужності, а також установлення в лущильній камері аспіраційного каналу вигідно відрізняє такі верстати від аналогів. Крім того, як показує експлуатація, конструкція вальцедекових верстатів забезпечує високу ефективність (58 - 72%) лущення зерна при мінімальному (0.8 - 1.8%) його подрібненні.
     На Трикратському комбінаті хлібопродуктів (у країнах СНД немає такої системи керування) для управління заводом по виробництву гречки використовують комп"ютер. Таким чином зменшують кількість обслуговуючого персоналу, запускають і набирають маршрути та блокують їх від завалів автоматично.
     Одне слово, переробка на комбінаті зерна гречки різної якості за новою технологією звбезпечила одержання ядриці вище норми при виході проділу до 2.2%. Водночас вміст смітної домішки в них становив 0.12 - 0.22%, доброякісного ядра — 99.28 - 99.50%, у тому числі колотого ядра — 1.1 - 1.6%, нелущених зерен — 0.08 - 0.22%. Крупи мають вирівняний однорідний темно-коричневий колір. Оскільки їх виробляють із гідросепарованого збіжжя, то вони набувають специфічного смаку й запаху з приємним ароматом

Источник: «Зерно i хлiб» № 2, 2000 р.